FrançaisDeutschItalianoEnglish versionNederlandsNihongo

In de omgeving van Villa Palagione

Villa Palagione, gelegen in een schitterende natuur en ondergedompeld in cultuur

BIn een prachtig landschap,temidden van de cultuur werpt het warme, gedempte zonlicht voortdurend wisselende schaduwen. De glooiende lijnen van heuvels en dalen worden door wegen met aan weerszijden cipressen doorkruist, olijf- en wijngaarden karakteriseren de traditionele landbouw. De heuvels zijn bekroond met middel - eeuwse plaatsjes en romantische plekjes.

Dit platteland, dat uniek is in de wereld, stimuleert met zijn pracht en praal de zintuigen. Alles lijkt hier speciaal. De karakteristieke elementen die een grote aantrekkingskracht uitoefenen, vormen een perfecte combinatie: het aangename klimaat, het pittoreske heuvellandschap, de bekoring van mystieke, eeuwenoude plaatsen, de cultuur en geschiedenis van deze streek, dit alles treffen we hier elke dag weer aan.

De duizendjarige Europese evolutie dient zich bij ons aan in één groot openluchtmuseum, door middel van verschillende historische fasen; vele kunste - naars en belangrijke personages hebben zich aangetrokken gevoeld tot deze plaatsen en hebben er een bijdrage aan geleverd.

De door ingenieurs, beeldhouwers, filo - sofen, schilders en natuurkundigen achtergelaten werken zijn adembenemend. In deze uiterst bekoorlijke sfeer kunt u natuur, geschiedenis en cultuur inademen.

Villa Palagione bevindt zich precies in het midden van dit schitterende landschap. Florence, Siena, Lucca, Pisa, Volterra en San Gimignano, steden die uit historisch en cultureel oogpunt beschouwd belangrijk zijn, liggen op een afstand die varieert van 7 tot 80 km en kunnen dus eenvoudig bereikt worden.

Volterra - Etruskische, Romeinse en middeleeuwse stad

Villa Palagione ligt op circa 7 km afstand van het centrum van Volterra, een actief en vitaal stadje dat zichtbare resten bewaart van een belangrijk historisch-cultureel verleden. De perfect bewaard gebleven “Porta Etrusca”, de overblijfselen van de stadsmuur uit de 4e eeuw voor Christus met een lengte van 7 km en de talrijke Etruskische tomben en urnen geven ons een idee van het belang van deze plaats in de Oudheid. Ook de Romeinen hebben hier sporen achtergelaten van hun aanwezigheid die nu nog zichtbaar zijn: het Amfitheater en de Thermen zijn er de belangrijkste voorbeelden van. Volterra wordt heden ten dage omringd door middeleeuwse muren die vrijwel volledig intact zijn. Aan de straten in het centrum die smal en schaduwrijk zijn, staan de huizen met neergehaalde torens; de herenhuizen hebben eenvoudige façades, maar majestueuze interieurs. Er is een centraal plein en het oudste gemeentehuis van Toscane heeft enkele jaren na de bouw model gestaan voor het Palazzo Vecchio in Florence.